17-03-13

Lozen Bocholt - KBC Edegem, eindstand: 20-16

45 van de 50 te spelen minuten voorstaan en toch verliezen. Dat was het lot van Edegem. De eerste helft was volledig voor Edegem. Bocholt zocht naar een manier om Edegem bij te benen. Er werd bij Bocholt veelvuldig gewisseld, maar geen enkele opstelling kon tegen Edegem iets in brengen. Daarnaast liet Edegem weining steken vallen in verdediging. Bocholt verloor wel het overzicht bij de laatste worpen van Edegem. Zo kon Edegem 2 maal scoren van net over de middenlijn. De spelers van Bocholt keken naar de bal en dat was het zowat. Ruststand: 7 - 10. In de tweede helft kwam Bocholt iets beter voor de dag, maar het bleef lange tijd op 3 punten hangen. Het kantelmoment was een bal die door Edegem werd buiten geduwd. Inworp en rugworp door Bocholt en zo kwam de gelijke stand. Edegem liep terug 2 punten uit. Daarna kwam Lozen onder stoom. Ze werden daarbij niet gehinderd door de scheidsrechter die enkele duidelijke fouten van de spelers van Lozen, zoals het afzetten van de barrageman op minder dan 2 meter en een rugworp recht op de barrageman, niet floot. De krachtbalregels worden door Limburgse scheidsrechters altijd iets ruimer geïnterpreteerd, maar dit waren fouten die een gevaar voor de tegenstander vormen en moesten gefloten worden. Dat werd niet gedaan en Lozen kon rustig uitspelen. Edegem had meer verdiend, maar de eindstand was 20 - 16.

17:36 Gepost door brilschans - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-13

KBC Edegem - Overpelt A, eindstand: 13-16

Een boeiend kijkstuk was het niet, maar de strijd werd verbeten en sportief gevoerd. Overpelt had gedurende heel de wedstrijd de overhand, maar kon nooit afstand nemen. Achteraf gezien zat het verschil in details. Een pas van Edegem die op de grond belandde, leverde Overpelt 15m terreinwinst op. Deze aanval werd afgesloten met een rugworp en dubbele punten. Edegem bleef vechten en kwam geregeld op gelijke hoogte. Een rugworp uit dezelfde positie als de eerste gaf Overpelt een voorsprong van 2 punten. Ruststand: 7-9. In de tweede helft nam de staat van het veld de overhand op de werpkracht van beide ploegen. De modder zorgde voor een tactisch steekspel. Edegem speelde ervaring uit waardoor gelijke tred kon worden gehouden. Een derde keer rechtstreeks buiten spel zorgde voor het enige punt verschil in het voordeel van Overpelt. Eindstand: 13-16.

20:14 Gepost door brilschans - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-13

Winterpauze voorbij: KBC Edegem - PJ Kaulille A is gespeeld

Onze laatste wedstrijd dateerde van 6/1. Daarna werd alles afgelast omwille van water en/of sneeuwoverlast. De vorige westrijd hadden we gewonnen, dat wil zeggen dat we ongeslagen waren in 2013. En na de wedstrijd van zondagmorgen 3/3 is dit nog steeds zo.

Foto0053.jpgDe eindstand die op het bord stond in de wedstrijd KBC Edegem-PJ Kaulille A was verrassend. Maar op basis van de hele wedstrijd was de winst voor Edegem geheel terecht. Kaulille begon goed, met een snel doelpunt tot gevolg. Het duurde even voor Edegem kon scoren, maar dan volgden de doelpunten in een snel tempo. Kaulille kon geen vuist maken en het mankeerde de ploeg aan finesse in het werpen. Als gevolg van de fouten moest Edegem zelf beperkt risico nemen in het werpen. De bezoekers verspeelden nog 2 kansen door voor rugworpen te opteren, die werden gemist. De ruststand was 9-3. In de tweede helft drong Kaulille aan, maar bij sommige worpen resulteerde dit in overmoed. Edegem maakte geen fouten en speelde op ervaring de wedstrijd uit. Eindstand 15-7.

Volgende week terug een wedstrijd op onze vertrouwde stek in Fort 5. Dan is de tegenstander Overpelt A.

17:46 Gepost door brilschans - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |